Coronahulp Heeze-Leende*

Het Cordaad Welzijn team Heeze-Leende wil haar bijdrage leveren in deze tijd van het coronavirus. Zij gaan matchen de vraag en aanbod van hulp in Heeze-Leende.Zij zullen allereerst verwijzen naar lokale burgerinitiatieven die al zijn opgestart.
Hulpvragen:
In Leende aanmelden via telefoonnummer :06 39562941 of via info@zcgraaggedaanleende.nl
In Leenderstrijp aanmelden bij Truus:06 2040312 of Gonnie:06 21670818, event. dorpsondersteuners 06 44622729

Hulp aanbieden
Voor Leende via social media of 06 51799733

Laten we samen in beweging komen om voor elkaar te zorgen

*samengesteld vanuit informatiebulletin Coronahulp Heeze-Leende door Cordaad Welzijn

10 November: De dag van de Mantelzorg

Het betreft een aantal coronaproof activiteiten in het kader van de Dag van de Mantelzorg .

Op 10 november is het weer tijd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Vooral dit jaar was een druk jaar voor de mantelzorgers. Door de komst van corona zijn veel mantelzorgers extra druk geweest om alle zorg die ze geven rond te krijgen. Onzekerheden rondom thuiszorg die wegvalt, zelf mogelijk risico zijn voor het overdragen van het virus naar hun dierbare. Maar ook het bittere verlies en rouw rondom het wegvallen van deze zorgtaken en naasten is pittig.

Alleen daarom al is de waardering die er is voor de mantelzorger dit jaar extra verdiend.

Het steunpunt mantelzorg Heeze-Leende van Cordaad Welzijn heeft daarom naast de mantelzorgwaardering in de vorm van een verwenmenu (keuzebon) een aantal activiteiten gepland. Dit natuurlijk met inachtneming van de richtlijnen zodat we geen risico vormen in het verspreiden van het virus.

Zo wordt er op  donderdag 5  en vrijdag 6 november in samenwerking met ’t Perron de film Kapsalon Romy gedraaid.

Een film die gaat over een oma die steeds vergeetachtiger wordt. Dit is natuurlijk heel verdrietig. Toch is Kapsalon Romy geen treurige film. Het is mooi om te zien dat de band tussen Romy en haar oma door de vergeetachtigheid juist steeds hechter wordt. De film laat je zien hoe belangrijk het is om samen herinneringen te maken.

Inmiddels is de film onderscheiden met 4 gouden kalveren.

Voor mantelzorgers die ingeschreven staan bij het steunpunt is deze film gratis. Zij kunnen zich via de site van ’t Perron ( www.tperron.nl) tot 3 november aanmelden. Er is een maximum  van 30 inschrijvingen voor mantelzorgers. Beide avonden zijn er maximaal 30 plaatsen ivm de richtlijnen van het RIVM.

Anita Peeters van Atelier Aventurijn zou het fijn vinden om jou, als dank voor jouw inspanningen als mantelzorger, uit te nodigen en te verwennen met een gratis creatieve workshop. Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en wil je graag even een momentje voor jezelf dan nodigt Anita je uit om een workshop bij te komen wonen. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om aan deze workshop te kunnen deelnemen. Anita zal je tijdens de workshop begeleiden.

De workshop vindt in overleg plaats bij Atelier Aventurijn en zal plaats vinden na de nieuwe versoepelingen op de Heipoldersstraat 10 in Heeze.

Aanmelden kan door hier te klikken.

Inschrijven kan tot 13 november. Er is een maximum aantal inschrijvingen van 8 en vol=vol.

Donderdag 12 november waren we van plan om de mantelzorgerts in de gelegenheid te stellen om eens stil te staan bij hun Bordje. Aan de hand van het hulpmiddel “Bordje Vol” wordt er samen gekeken hoe vol het bordje van de mantelzorger ligt. Dit hulpmiddel relativeert zorgtaken die er zijn en geeft inzicht in waar je concreet ondersteuning bij kunt gebruiken. Dit zetten we nu om naar een individuele activiteit. Dus wil je eens stil staan bij wat er op jouw Bordje ligt neem dan contact op met Björn Roos

Aanmelden via steunpuntmantelzorghl@cordaadwelzijn.nl o.v.v. ‘Bordje vol’